Prep Akademije

Prep akademije ili preparatory academy je program trajanja do 1 godine.

Šta je prep akademija?

Ovo je program koji poseduju samo određene škole u Americi. Njihov cilj je da studentima pruže adekvatnu sportsku i edukativnu pripremu koja ih usmerava na najbolje univerzitete. Ova akademija se pohađa nakon završetka srednje škole i ima trajanje do 1 godine. Većina prep akademija je u vidu boarding škole (studenti žive u okviru kampusa) jer na taj način učenici stalno imaju pristup sportskim terenima, teretanama, bibliotekama za učenje i ostalim objektima neophodnim za usavršavanje.

Kome je namenjena?

Svim sportistima koji iz određenog razloga nisu upisali univerzitet odmah nakon završetka srednje škole. U nekim slučajevima, sportisti su uspeli da se upišu na univerzitet ali su odlučili da pohađaju prep akademiju kako bi imali vremena za usavršavanje kako bi se upisali na što bolji univerzitet.

Predmeti na prep akademijama

Pored obaveznih predmeta koje svaki student mora da položi, postoji veliki izbor izbornih predmeta dok ostale akademije imaju generalne predmete za sve studenti. Razredi prep akademija broje mali broj učenika kako bi se svakom učeniku posvetilo maksimalno pažnje.

Ocenjivanje i pripreme za upis na koledž

 1. 1. Ocene se obeležavaju slovima (A, B, C, D i F). Ocena A je najbolja moguća i jednaka je našoj petici. F(failed) je najgora moguća ocena, kao što je kod nas jedinica.

 2. 2. Neke prep akademije imaju opciju pripreme za određeni univerzitet, što znači da će studenti pohađati časove koji će ih pripremiti za određeni fakultet i usmerenje.

Benefiti odlaska na Prep akademiju

Glavni cilj ove akademije jeste da studenti dobiju posebnu pažnju kao i sportsku i akademsku pripremu koja će im omogućiti odlazak na što bolji univerzitet.

 • Takmičenje na visokom nivou

  Na ovom programu, sportisti imaju priliku da se takmiče na visokom nivou i pripreme se za univerzitetski sport koji je znatno zahtevniji od srednjoškolskog. Na ovaj način sportisti imaju mogućnost da napreduju i da budu viđeni od strane trenera sa univerziteta koji prate sportiste na prep akademijama.

 • Priprema za upis na koledž

  Cilj ove akademije je da svi sportisti dobiju priliku da upišu koledž ili univerzitet po želji. Ove akademije su poznate po odličnoj organizaciji i dobro je poznato da pružaju kvalitetne treninge, redovno takmičenje i pripreme za neophodne testove za univerzitet. U nekim slučajevima, ova akademija služi da se poprave ocene iz srednje škole kao i da se studenti pripreme za neophodne testove za univerzitet (SAT, Toefl).

Kako do stipendije?

Potrudićemo se da ti svaki korak bude u potpunosti jasan, podržaćemo te tokom celog procesa aplikacije za sportske stipendije i pomoći ti da ostvariš najbolje moguće rezultate.

 • 1. PRIJAVA

  (1)Kreiranje profila za klijenta (2)Kreiranje/isporuka highlights videa ili službenih rezultata (3)Provera akademskog statusa sportiste

 • 2. PROCENA

  (1)Procena kvaliteta sportskih veština (2)Dostava dokumentacije (3)Odluka o promovisanju i predstavljanje klijenta institucijama

 • 3. PRIPREME I POLAGANJA

  (1)Registracija za SAT/TOEFL/DuoLingo - Testovi znanja engleskog jezika (2)Prijavljivanje za NCAA ili NAIA Eligibilty Center – koledž lige

 • 4. PROMOCIJA

  (1) Dostavljanje zvaničnih ponuda zainteresovanih obrazovnih institucija (2) Odabir škole

 • 5. FINALNA FAZA

  (1) Finalizacija dokumentacije (2)Zakazivanje intervjua i odlazak u američku ambasadu

 • 6.LET

  (1)Dobijanje vize (2)Kupovina avionske karte (3)Priprema za put i odlazak u SAD

Ako želiš da studiraš i baviš se sportom na najvišem nivou - nema boljeg mesta od Amerike, a mi ćemo ti pomoći da to i ostvariš!

Prijavi se