Aleksa Morović, Bethel College

Pročitaj ceo intervju

O tome kako izgleda studiranje i bavljenje sportom na američkom koledžu ispričao nam je naš klijent iz Novog Sada, Aleksa Morović.

Aleksa se odlučio za Bethel College, a pri odabiru mesta za nastavak svog školovanja znatno mu je olakšao njegov sadašnji trener Luka Milićević, koji je iz prve ruke mogao da dočara svoje iskustvo studenta sportiste.

Ceo intervju pročitajte u nastavku teskta.


1. Predstavi se, reci nam nešto više o sebi.

Pozdrav svima! Ja sam Aleksa Morović iz Novog Sada. Trenutno studiram na Bethel College-u, gde igram fudbal.

2. Zašto si se odlučio za nastavak karijere u Americi ?

Za Ameriku sam se odlučio jer mi pruža priliku da studiram i da igram fudbal u dobrim uslovima, a i dobro je iskustvo generalno provesti vremena u Americi.

3. Kako su reagovali roditelji kada si rekao da zelis da studiras u Americi?

Moji roditelji nisu imali ništa protiv. Logično je da im je bilo dosta teško, na kraju krajeva isto kao i meni. Doduše, oni su se potrudili da mi to omoguće i maksimalno su me podržali u mojoj odluci.

Za Ameriku sam se odlučio jer mi pruža priliku da studiram i da igram fudbal u dobrim uslovima, a i dobro je iskustvo generalno provesti vremena u Americi.

Aleksa Morović, fudbaler

4. Da li si zadovoljan što si se odlučio za studiranje u Americi i kako ti se sviđa dosadasnje iskustvo?

Mislim da je program sportskih stipendija bila dobra odluka i da će biti sve bolje i bolje. Da budem iskren, početni period je najteži, ali sam se već posle 2 meseca provedena u Americi osecao dosta udobnije.

5. Koliko ti je pomogao “Head Coach” u pronalazenju akademije?

Momci iz Head Coach agencije imaju odlične kontakte i saradnju sa trenerima iz SAD. Predstavili su mi sve mogućnosti i uspeli su da mi pronađu nešto što je odgovaralo mojim željama.

6. Koji savet bi dao mladim sportistima koji razmisljaju o odlasku na studiranje u Ameriku, preko sporta?

Mladima bih definitivno preporučio da se oprobaju, ako ništa drugo imaće veliko iskustvo koje se pamti do kraja života. U najgorem slučaju, ako im se ne svidi, uvek mogu kupiti kartu za nazad.

Hvala! Mnogo sreće ti želimo u narednoj sezoni.


Ako želiš da studiraš i baviš se sportom na najvišem nivou - nema boljeg mesta od Amerike, a mi ćemo ti pomoći da to i ostvariš!