Aleksa Mušikić, Ranger College Texas

Pročitaj ceo intervju

Aleksa Mušikić i Mirko Tanjević su fudbaleri iz Crne Gore koji su iz FK Danilovgrad prešli u Ranger College.

U ovom intervjuu imali smo priliku da čujemo Aleksine utiske nakon prve sezone igranja u Americi.

Koliko je studiranje i bavljenje fudbalom u Americi uticalo na njega i šta mu je donelo pročitajte u intervjuu ispod.


1. Predstavi se, reci nam nešto više o sebi.

Zdravo! Zovem se Aleksa Mušikić i dolazim iz Crne Gore. Trenutno studiram na Ranger koledžu u Americi, tačnije u Texas-u gde se takođe bavim i fudbalom.

2. Zašto si se odlučio za nastavak karijere u Americi ?

Na studiranje u Americi sam se odlučio iz razloga što sam htio da nastavim i sportsku i akademsku karijeru istovremenu, a američki sistem školovanja mi je to omogućio.

3. Kako su reagovali roditelji kada si rekao da zelis da studiras u Americi?

Roditelji kada sam im saopštio da želim da studiram u Americi su bili dosta skeptični jer je ipak to daleko i jer nijesu znali sta me tamo čeka. Ipak kada sam se vratio i mislim generalno kada se ljudi vrate, kad imaju prilike to je za njih prelijep osjecaj i veoma su srecni ako ste vi uspiješni u Americi.

Uslovi za fudbal su veoma dobri, igramo sa igračima iz čitavog svjeta i nivo fudbala je veoma visok. Tereni su većinom odlicni kao i treninzi.

Aleksa Mušikić, fudbaler

4. Da li si zadovoljan što si se odlučio za prep akademiju u Americi i kako ti se sviđa dosadašnje iskustvo?

Veoma sam zadovoljan svojom odlukom iz razloga što sam tamo napredovao akademski, krenuo da usavršavam jezik, a posebno napredovao na fudbalskom planu. Uslovi za fudbal su veoma dobri, igramo sa igračima iz čitavog svjeta i nivo fudbala je veoma visok. Tereni su većinom odlicni kao i treninzi.

5. Koliko ti je pomogao “Head Coach” u pronalazenju akademije?

Momci iz Head Coach agencije su mi mnogo pomogli oko odabira samog koledža i u principu cijelokupnog procesa koji je vezan za odlazak na američki koledž.

6. Koji savet bi dao mladim sportistima koji razmisljaju o odlasku na studiranje u Ameriku, preko sporta?

Savjet koji bih dao svim mladim sportistima je da ako se odluce na taj potez sigurno neće pogriješiti iz razloga što je Amerika zemlja puna prilika uz koje je naravno neophodno dosta rada i truda.

Veliki pozdrav za tebe i Mirka. Hvala na izdvojenom vremenu za pitanja i srećno u daljoj karijeri!


Ako želiš da studiraš i baviš se sportom na najvišem nivou - nema boljeg mesta od Amerike, a mi ćemo ti pomoći da to i ostvariš!