Simeon Eremin, Freeman Academy

Pročitaj ceo intervju

Simeon Eremin, naš klijent iz Zrenjanina, bio je izuzetno raspoložen da podeli svoje iskustvo bavljenja košarkom u srednjoj školi Americi.
 

Zanimljiva priča je da kada smo upoznali Simeona on nije imao klub ali su njegova izuzetna ambicija i strast prema košarci bile pokretač ove lepe priče. Simeon je imao ogromnu želju da poslednju godinu srednje škole nastavi u Americi i zbog toga smo odlučili da mu pomognemo u pronalasku kluba, snimanju utakmica , potpune fizičke pripreme kao i pripreme engleskog jezika koja mu je bila neophodna za odlazak u Ameriku.

U tome smo zajedničkim snagama uspeli i sada uživamo slušajući Simeonove anegdote iz Južne Dakote. Rezultat naše saradnje sa Simeonovom porodicom je kako bi Simeon rekao u intervjuu koji vam svakako savetujemo da pročitate do kraja: " ... ne samo više biznis partneri nego prijatelji".


1. Predstavi se, reci nam nešto više o sebi.

Pozdrav svima, moje ime je Simeon Eremin. Dolazim iz Zrenjanina i trenutno igram košarku za Freeman Akademiju u Frimenu u Južnoj Dakoti.

2. Opiši nam kako izgleda jedan tvoj prosečan dan u Americi

Prosečan dan mi prođe tako što ustanem u 7 ujutro jer škola počinje od 8, a završava se u 20 do 4. Posle škole imam trening koji počinje u 4 i 15, a završava se nakon sat i po vremena. Nakon toga je večera, radimo domaći, kuliramo i spavanje.

3. Pa to zahteva pravu vojnu disciplinu, haha.. Koliko je teško uskladiti školu i treninge?


Pa iskreno, ne bih rekao da je teško uskladiti treninge i školu jer su treninzi uvek posle škole, sve je dobro organizovano i uvek imamo vremena za sve.

Da nije bilo Head Coach agencije ja ne bih dogurao do Amerike u sportu, verovatno nikad, ajde da ne kažem nikad jer nikad se ne zna ali velika je verovatnoća da ne bi ispalo tako kao što je sada, što mi je jako drago.

Simeon Eremin, košarkaš

4. A kakvi su uslovi za sport u Americi?

Uslovi u Americi za sport su veoma izvanredni ali to sve zavisi od mesta do mesta i sporta kojim se baviš. Što se tiče košarke i unutrašnjih sportova u sali parket je izvanredan, uvek čist, što se kaže škripi kako treba. Svlačionice su brutalne, svako ima svoj loker. Stvarno da ne kažem izvanredno i sve je uredno i čisto

5. Spomenuo si svlačionice, poznate su nam one svene iz Američkih filmova. Kakva je atmosfera u svlačionici?

Atmosfera u svlačionici je veoma zanimljiva zato što nas ima svakakvih. Kao naprimer ja koji sam iz Srbije delim svlačionicu sa tri momka iz Konga, jednim Kinezom, dosta momaka iz Gvatemale, a ostatak su Amerikanci. E sad što je zanimljivo, izmešani smo pa se dodala ta čar internacionalaca jer nas ima više nego Amerikanaca.

Trener je uvek tu sa nama da nas bodri i da nas hajpuje pred utakmicu i pred trening i to je posebno važno.

6. Mišljenje o Head Coach Agenciji?

Head Coach Agencija mi je mnogo pomogla što sa odabirom škole, što sa traženjem škole i realno sa treninzima i hajlajt videima, kako to šta ide. Sve su momci to odradili, da ih imenujem Filip i Uroš, svaka čast, iskreno. Mnogo sam vam zahvalan na svemu. Da nije bilo Head Coach agencije ja ne bih dogurao do Amerike u sportu, verovatno nikad, ajde da ne kažem nikad jer nikad se ne zna ali velika je verovatnoća da ne bi ispalo tako kao što je sada, što mi je jako drago. Mnogo mi je drago što smo posle svega Uroš, Filip i ja postali prijatelji, ne samo više biznis partneri nego prijatelji.

Hvala vam još jednom na svemu, pozdrav iz Južne Dakote.

Hvala tebi na ovim divnim rečima, prijatelju. Puno sreće u daljem nastavku sportske i akademske karijere!


Ako želiš da studiraš i baviš se sportom na najvišem nivou - nema boljeg mesta od Amerike, a mi ćemo ti pomoći da to i ostvariš!