Džunior Koledži - JUCO

Trajanje Džunior Koledža je 2 godine.

O Džunior koledžima

Junior college ili community college predstavlja fakultet nižeg stepena od univerziteta. Glavna svrha ovog programa je pružanje akademskog, stručnog i profesionalnog obrazovanja. Trajanje je 2 godine.

Diploma

Najviši sertifikat koji nude takve škole je Associate degree. Međutim, studenti se u velikoj većini odluče da nastave obrazovanje na četvorogodišnjem fakultetu, i oni mogu preneti neke ili sve kredite stečene na nižim koledžima, prema zahtevima i kriterijumima četvorogodišnjih škola.

Transferovanje na četvorogodišnji univerzitet

Ukoliko studenti imaju dobre ocene na Džunior koledžu, oni imaju mogućnost da se transferuju na univerzitet i steknu Bachelor degree. Takođe, sportisti imaju mogućnost da budu viđeni od strane trenera sa univerziteta i da dobiju sportsku stipeniju za četvorogodišnje studije. U zavisnosti od škole, možete odabrati različite smerove. Neki studenti se odluče da upišu Džunior koledž i posle dve godine se prebace na univerzitet kako bi uštedeli novac.

Ocenjivanje i cene školarina

 1. 1. Sistem ocenjivanja je isti kao kod srednjih škola i prep akademija.

 2. 2. Cene školarina na Džunior koledžima su znatno niže od školarina na univerzitetima.

Benefiti odlaska na JUCO

Upisivanje Džunior Koledža je veoma čest izbor sportista sa naših prostora. Ova opcija uopšte ne mora da bude poražavajuća u odnosu na univerzitet jer ima pogodnosti i prilagođena je nekoj vrsti pripreme nastavku za četvorogišnje studije.

 • Usavršavnje engleskog jezika

  Ovaj program je odlična opcija za sve one koji su se kasno prijavili za program ili nisu uspeli da ostvare dovoljno bodova na SAT i TOEFL testovima. Takođe, je dobra opcija za kandidate koji imaju poteškoće sa engleskim jezikom. Ukoliko se studenti dobro pokažu na Džunior koledžu, postoji mogućnost transfera na univerzitet (četvorogodišnje studije).

 • Specijalizovana usmerenja

  Pored uštede novca, mnogi Džunior koledži nude sertifikate i diplome iz specijalizovanih oblasti orijentisanih na karijeru, poput inženjerske tehnologije, auto mehanike ili paralegalnih studija, koje studentima omogućavaju brži ulazak u radnu snagu nego što bi to bio slučaj na četvorogodišnjem univerzitetu.

Sportska asocijacija

 • 606px-njcaa_primary_fc-1

  Džunior koledži pripadaju sportskoj asocijaciji NJCAA (National Collegiate Athletic Association). Ova sportska organizacija broji preko 500 škola u 44 države širom Sjedinjenih Američkih Država. NJCAA se sastoji iz 3 divizije. Svake godine preko 3.400 timova takmiči se u 28 različitih sportova u tri NJCAA divizije. Džunior koledži imaju veliki budžet za sportske stipendije (preko $2 biliona godišnje).

Kako do stipendije?

Potrudićemo se da ti svaki korak bude u potpunosti jasan, podržaćemo te tokom celog procesa aplikacije za sportske stipendije i pomoći ti da ostvariš najbolje moguće rezultate.

 • 1. PRIJAVA

  (1)Kreiranje profila za klijenta (2)Kreiranje/isporuka highlights videa ili službenih rezultata (3)Provera akademskog statusa sportiste

 • 2. PROCENA

  (1)Procena kvaliteta sportskih veština (2)Dostava dokumentacije (3)Odluka o promovisanju i predstavljanje klijenta institucijama

 • 3. PRIPREME I POLAGANJA

  (1)Registracija za SAT/TOEFL/DuoLingo - Testovi znanja engleskog jezika (2)Prijavljivanje za NCAA ili NAIA Eligibilty Center – koledž lige

 • 4. PROMOCIJA

  (1) Dostavljanje zvaničnih ponuda zainteresovanih obrazovnih institucija (2) Odabir škole

 • 5. FINALNA FAZA

  (1) Finalizacija dokumentacije (2)Zakazivanje intervjua i odlazak u američku ambasadu

 • 6.LET

  (1)Dobijanje vize (2)Kupovina avionske karte (3)Priprema za put i odlazak u SAD

Ako želiš da studiraš i baviš se sportom na najvišem nivou - nema boljeg mesta od Amerike, a mi ćemo ti pomoći da to i ostvariš!

Prijavi se